Davamız Kudüs

Kudüs;

Dert edinilir, iş edinilir, dava edinilir, uğrunda mücadele verilir.

Ama asıl, Kudüs aşk edinilir.

Uğrunda dağlar delinir, adamın adı mecnuna çıkacak fedakârlık tabloları sergilenebilirse, bu gayreti gören kâinatın her zerresi

“aşk olsun”, “maşallah” der.

Muhabbetin ispatı olan fedakârlığın gösterilmesi ile iddianın sahibi

“mutlu bakışları altında yüz akı ile göç eder”

Bir grup dertli,

Sosyal medyada, dijital âlemde ne kadar amatör olsalar da, dava sahibi olmayı profesyonel vazifeden çok öte gördükleri için gece-gündüz, her türlü günlük meşgalenin arasında, keyfe konfora ayırabilecekleri vakitlerini, enerjilerini, karınca kararınca yeteneklerini bu bereketli işe tahsis etmiş.

Sosyal mecrada anlık olarak anlatmaya çalıştıklarını, daha kalıcı bir mecrada kütüphane olacakmış gibi tanzim etmiş, istifadeye sunmuş.

Sadakayı cariyeden başka hiçbir beklenti olmaksızın.

Kütüphane;

Özellikle tematik anlayışla tasarlanmışsa, ilgi duyulan konuya ait her şeyi bir arada toplamaya çalışır. Bu mevzuda olumsuz mesaj veren eserler bile “konuya ait her şey prensibi nedeniyle” yer bulur kendine.

Uğruna yola çıkılan kavram kendisine aşırı ilgi duyulsa bile objektiflikten ayrılmaz, ilmin namusu had safhada korunur.

Kapısından her an biri girer; yaşı, eğitim seviyesi, anlayış kapasitesi farklı farklı. Bu farklılıklar göz önünde bulundurulur. Muhatabın anlayış seviyesine göre konuya dikkati çekilir ama orada kalınmaz. İlgisini çeken konular hakkında bilgi dağarcığını genişletmek isteyen okuyuculara geniş kaynaklar sunar.

Sitenin muhtevası;

Günlük haberlerden, arşivlerin tozlu sayfalarındakine varıncaya kadar bilgiyi toplama, tasnif etme, çekici bir üslupla takdim etme gayreti hemen fark edilecektir.

Ama hazırlayanların esas gayesi bu bilginin doğru okunması, doğru anlaşılması.

Anlatmakla da kalmayıp, muhatabını harekete geçirecek, ben de bir şeyler yapmalıyım bilincini verecek bir dava şuuru oluşturma gayretidir.

Sitede bu kadar zengin muhteva, olabildiğince kolay kullanılacak Kadim Şehir Kudüs’ün bütün tarihi yapı ve mekânları işaretleyen bir harita ile sunmaya çalışıldı.

Dil ve üslup planlanırken; Kudüs’ü dava edinmiş insanlardan, Kudüs davasını yüklenebilecek gönle sahip insanlara mektup yazılıyormuş gibi olması düşünüldü.

Belki mazlumun derdi çok ön planda tutuldu,

Zalim eleştirilirken bir ders kitabının soğuk lisanı değil, yanmış bir gönlün feryadı baskın hale geldi. Amaç ortaöğretimde ödev hazırlayan bir öğrenciye “kes yapıştır” için kullanmaya müsait malzeme üretmek değil de “yanan mumların birbirine enerji transferi” ile sinerjiyi artırmak olunca; hakkın, haklının, mazlumun lehine olan bu duruşun sübjektiflik eleştirisine muhatap olmayacağını ümit ediyoruz.

Kudüs davası ile ilgili bulabildiğimiz, ulaşabildiğimiz az ya da çok ne varsa bu sitede bulunsun istedik

- Kavramlar

- Kişiler

- Olaylar

- Dosyalar

- Tanıtımlar

- Tarih

- Coğrafya ve demografik özellikler ve diğerleri…

Görsellik olmazsa olmazdı tabii ki

Tadımlık resimler ve videolar ilgili bölümlere yerleştirildi.

Ancak göze hitap edecek içerikler, bu hizmet zincirinin konuyla daha ilgili diğer halkaları olan Mescid-i Aksa Arşivi (www.mescidiaksaarsivi.com) ve Kadim Şehir Kudüs (www.kadimsehirkudus.com) internet sitelerine bırakıldı.

Hülasa-i kelam;

Bu internet sitesi, Kudüs’ü dava edinme gayretinde olanlardan, bu davaya omuz verecek insanlara gerekli donanımın “dava şuuru” lisanı ile anlatılması/anlatılmaya çalışılması gayretinin mahsulüdür.

Amacına ulaşması niyazı ile istifadelerinize arz olunur.